Un top 10 al oraselor din Romania intr-o perspectiva personala

duminică, 23 martie 2008

Unitate!!!

Dupa cum stiti, majoritatea crestinilor sarbatoresc astazi Pastele si pe aceasta cale le uram tuturor romano-catolicilor si protestantilor salutul fratern Hristos a inviat!
Din pacate cel mai important eveniment din anul liturgic crestin ramane sarbatorit divizat desi stim ca Iisus a inviat o singura data, pentru toata omenirea, iar acest lucru s-a intamplat in decursul Pastelui iudaic, undeva pe la mijlocul lunii Nissan.
Astfel, in loc sa avem o singura data in care toti crestinii, indiferent de cult, sa fim uniti anuntand intregii umanitati Invierea, ramanem separati platind tribut neintelegerilor politico-religioase care au dezbinat evul-mediu.
Nu putem spera decat ca intr-o zi, iluminati de Spiritul Sfant, mai-marii comunitatilor religioase vor fi capabili sa uneasca in acelasi cuget lumea crestina, respectand atat mesajul Domnului Iisus "toti sa fiti una" cat si scandarile sutelor de mii de pelerini din decursul vizitei istorice a Papei Ioan-Paul II in Romania care cereau "unitate"!!!

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Cluj-Napoca, my city!

Poveste de Craciun

The tour of Romania in three minutes !

Romanian Anthem, Landscapes and Personalities!

Vis de copil, Autograf

Transilvania

Arhivă blog