Un top 10 al oraselor din Romania intr-o perspectiva personala

marți, 1 aprilie 2008

De la Wizzit citire

Publicatia “Wizzit”, care apartine liniilor aeriene Wizz, are pe prima pagina titlul “Cluj - reflectii asupra Transilvaniei” si contine un articol care prezinta atractiile Clujului si aminteste de clasamentul facut de revista britanica “Monocle”, conform caruia orasul Cluj-Napoca se afla primele cinci orase din lume care vor beneficia de atentia turistilor incepand cu anul acesta.

Clujul este prezentat ca “un oras modern care nu-si uita niciodata trecutul”, se aminteste de filmul 432 a lui Cristian Mungiu care a sporit prestigiu romanilor, alaturi de musicalul jucat pe Broadway “Tanarul Frankenstein”, regizat de Mel Brooks. Faima a mai fost sporita si de grupul Cheeky Girls, care nu numai ca sunt din Romania, dar provin chiar din Cluj.

Printre atractiile Clujului este enumerata si Universitatea "Babes-Bolyai", care este cea mai mare din Europa si are peste 60.000 de mii de studenti .Printre cluburile bine situate se numara Diesel, Ceainaria Flower, Q Caffe, Obsession si Music Pub. Sunt amintite si Opera Maghiara, Teatrul National, Catedrala Ortodoxa, Catedrala Catolica din Piata Unirii, Cazinoul, mall-urile, dar si Dealul Cetatuia.
Conform articolului, “caldura tinerilor”, multiplele locuri de distractie, peisajele, precum si arhitectura specifica fac din Cluj una dintre cele mai promitoare destinatii din lume.

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Cluj-Napoca, my city!

Poveste de Craciun

The tour of Romania in three minutes !

Romanian Anthem, Landscapes and Personalities!

Vis de copil, Autograf

Transilvania

Arhivă blog