Un top 10 al oraselor din Romania intr-o perspectiva personala

miercuri, 18 iunie 2008

Punct si de la capat


Acum, la final de drum pentru selectionata Romaniei la turneul final al Campionatului European, ne permitem o scurta analiza a evolutiei tricolorilor.


Romania-Franta 0-0. O remiza meritata, Romania a obtinut ceea ce si-a dorit adica putinul, desi, dupa ceea ce am vazut mai tarziu, cu o tactica mai ofensiva Franta era de batut.

Romania-Italia 1-1. Cel mai bun meci al Romaniei. Un joc deschis oricarui rezultat, cu mari ocazii la ambele porti. Penalty-ul ratat de Mutu pe final de meci a contat enorm in economia acestei grupe. O remiza echitabila.
Romania-Olanda 0-2. Un meci decisiv in care tricolorii au jucat cel mai slab meci din acest turneu, tocmai in compania rezervelor batave. Romania a fost nevoita sa atace, lucru care nu i-a convenit din cauza stilului defensiv etalat pana in acel moment, iar olandezii, deja calificati, au facut un antrenament cu public si au castigat meritat fara a apasa pedala de acceleratie.

Una peste alta, Romania a parasit onorabil, de pe locul 3 "grupa mortii" in care am fost egalii campionilor si vice-campionilor mondiali.


Punctele slabe care ne-au costat:

- Selectia deficitara. Cu 10 fundasi in lot si doar 4 atacanti e greu sa castigi. Neconvocarea unor jucatori aflati in plina forma - Trica, Ghioane, Jula, Costea, Deac, Mara- respectiv convocarea unora iesiti total din forma sau inutili - Nicolita, Marica, Niculae, Petre, Cristea, Moti sau Sapunaru. De pilda, Olanda avea in lot nu mai putin de 7 atacanti...

- Tactica ultra-defensiva. Am venit sa ne aparam, obiectivul era sa nu ne facem de ras, am jucat la "mica ciupeala". Sistemul a mers cat a mers dar "ulciorul nu merge de multe ori ..." . Cand a trebuit sa atacam nu am avut nici cu cine si nici nu am stiut cum sa o facem.

- Lipsa experientei la acest nivel. Doar Chivu, Mutu si Contra au mai participat la turnee finale iar acest lucru a fost sesizabil.


Punctele pozitive:

- Am fost egalii unor super-puteri, Italia si Franta.

- Publicul. Daca la turneele precedente zaream palcuri de romani, acum am avut o galerie adevarata, cei aproximativ 15000 de fani romani reusind sa se impuna numeric in fata suporterilor francezi si italieni si fonic in fata mult mai numerosilor batavi. Tricolorii au avut in spate o "mare galbena" o galerie civilizata, organizata si foarte inimoasa. O intreaga Europa a vazut o alta fata a romanilor, care nu au fost deloc mai prejos decat italienii, germanii, francezii, polonezii, cehii, spaniolii, etc.


Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Cluj-Napoca, my city!

Poveste de Craciun

The tour of Romania in three minutes !

Romanian Anthem, Landscapes and Personalities!

Vis de copil, Autograf

Transilvania

Arhivă blog