Un top 10 al oraselor din Romania intr-o perspectiva personala

sâmbătă, 9 august 2008

Beijing 2008


Jocurile Olimpice antice au început în 776 î.Hr. in localitatea Olympia din Grecia şi s-au desfăşurat până în anul 393. După 1.500 de ani de întrerupere, în 1896, la Atena, au fost reluate Jocurile Olimpice. Reconstruirea acestui eveniment sportiv s-a datorat francezului Pierre de Coubertin.
Prima participare a României la Jocurile Olimpice a fost în anul 1900. Pana in acest moment, tara nostra a acumulat intr-un clasament all-time 284 de medalii, dintre care 82 de aur, 88 de argint si 114 de bronz. Localitatea gazda care i-a priit cel mai bine Romaniei a fost Los Angeles, oras in care tara noastra a obtinut, in 1984, 50 de medalii dintre care 20 de aur. De asemenea, România ocupă locul doi (după Ungaria) ca număr de medalii câştigate de o ţară care nu a fost gazdă a Jocurilor Olimpice.
In acest moment, România este pe locul 18 într-un clasament mondial all-time pe medalii la Jocurile Olimpice.
Cei 102 sportivi care compun cea mai putin numeroasa delegatie a Romaniei participanta in ultimii 20 de ani la Jocurile Olimpice de vara, vor incerca sa mentina sportul romanesc in elita mondiala si la finele JO care incep miine la Beijing.

Timp de 16 zile, din 8 pina in 24 august 2008, Olimpiada de la Beijing va fi cel mai mediatizat eveniment al lumii, spectacol la care vor fi prezenti si cei mai buni sportivi din Romania. 102 sportivi romani, la 15 discipline (atletism, box, canotaj, gimnastica, haltere, handbal, judo, caiac-canoe, lupte, natatie, scrima, tenis de cimp, tenis de masa, tir clasic si tir cu arcul), vor incerca sa infirme sumbrele previziuni privind cea mai slaba participare "tricolora" din ultimii 52 de ani sub insemnele celor cinci cercuri olimpice. Clasati mereu, incepind cu editia de la Melbourne 1956, intre primele 15 natiuni ale lumii in ierahia pe medalii, sportivii romani vor incerca sa ramina si dupa Jocurile de la Marele Zid Chinezesc in elita mondiala. Ceea ce ar fi o mare performanta in conditiile in care, lucru recunoscut de specialisti, sportul romanesc se afla intr-o perioada de declin.
Mult succes!!!

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Cluj-Napoca, my city!

Poveste de Craciun

The tour of Romania in three minutes !

Romanian Anthem, Landscapes and Personalities!

Vis de copil, Autograf

Transilvania

Arhivă blog