Un top 10 al oraselor din Romania intr-o perspectiva personala

sâmbătă, 2 august 2008

Clujul, tot mai cosmopolit

Numărul străinilor înregistraţi la imigrări acrescut într-un an cu 80%, iar judeţul este pe primul loc pe ţară în privinţa mobilităţii cetăţenilor care studiază, muncesc sau se căsătoresc aici.
Cetăţeni din 83 de ţări ale lumii au devenit doar într-un an clujeni “înfiaţi”, astfel încât numărul străinilor înregistraţi la Cluj la un an de la aderarea României la Uniunea Europeană (UE) a crescut cu 80%, respectiv cu aproape 4.000.

Potrivit datelor oferite de Serviciul de Imigrări (SI) din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ), Clujul se află pe primul loc în ţară în ceea ce priveşte cetăţenii străini care cer drept de şedere, iar tendinţa este de creştere.
Oficialii SI spun că dacă frecvenţa sosirilor străinilor rămâne aceeaşi, într-un an numărul acestora s-ar putea chiar dubla. în topul celor mai mulţi etnici stabiliţi la Cluj, pe primele locuri se află Republica Moldova (790), Tunisia (777), Turcia (356), Italia (234) şi Germania (154). Ţările din care mai provin 100 de cetăţeni identificabili în statisticile Ministerului de Interne sunt SUA, Israel, Maroc şi Insulele Mauritius (din ultima 15 au primit vize de studiu, toţi fiind studenţi). Un caz similar este al celor din Coreea de Sud, fiind doctoranzi la universităţile din Cluj-Napoca.
83 de naţii trăiesc de un an de zile laolaltă cu localnicii clujenii. Printre ţările ai căror reprezentanţi pot fi întâlniţi oricând pe stradă se numără Africa de Sud, Algeria, Argentina, Austria, Belarus, Brazilia, Camerun, Congo, China, Coreea de Sud, Croaţia, Ecuador, Filipine, Franta, Germania, Ghana, Guineea, India, Israel, Italia, Japonia, Kenya, Kuweit, Marea Britanie, Mexic, Moldova, Olanda, Nigeria, Palestina, Panama, Portugalia, Senegal, Siria, Slovenia, Spania, Sudan, Thailanda, Tunisia, Turcia, Myanmar, Ungaria, Uruguay, USA, Zambia etc. Sursa:http://ziuadecj.ro/action/article?ID=14995

Faceți căutări pe acest blog

Cluj-Napoca, my city!

Poveste de Craciun

The tour of Romania in three minutes !

Romanian Anthem, Landscapes and Personalities!

Vis de copil, Autograf

Transilvania

Arhivă blog