Un top 10 al oraselor din Romania intr-o perspectiva personala

marți, 1 decembrie 2009

La multi ani Romania!

Astazi, 1 Decembrie 2009, se implinesc 91 de ani de la Marea Unire. Evenimentul reprezinta un moment cu o semnificatie deosebita pentru poporul nostru intrucat, pe Platoul Romanilor, in cetatea milenara a Alba-Iuliei, zecile de mii de romani adunati din toate colturile Transilvaniei, proclamand Unirea cu Regatul Romaniei, au infaptuit un vis secular al tuturor romanilor si au consemnat finalizarea procesului istoric de formare a statului naţional unitar român.

Acest act nu ar fi fost realizat fara contributia semnificativa a celor care au emancipat cultural si politic natiunea romana din Transilvania: Scoala Ardeleana, Scolile Blajului si Partidul National Roman (precursorul PNTCD). Acest eveniment ne reaminteste de Iuliu Maniu, Vasile Goldiş, Ştefan Cicio-Pop, Teodor Mihali, Alexandru Vaida-Voevod si de figurile luminoase ale episcopilor Iuliu Hossu si Miron Cristea.

Acest eveniment ne face sa meditam la faptul ca dincolo de Prut, romanii nu se vor putea bucura cum se cuvine de aceasta zi, intrucat desi discutam despre Unire, acest proces istoric nu s-a finalizat. Nu ne ramane decat sa speram ca la un moment dat vom putea serba impreuna Ziua Nationala a Romaniei…Doar atunci aceasta sarbatoare va fi una deplina.

LA MULTI ANI ROMANI!
LA MULTI ANI ROMANIA!
Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Cluj-Napoca, my city!

Poveste de Craciun

The tour of Romania in three minutes !

Romanian Anthem, Landscapes and Personalities!

Vis de copil, Autograf

Transilvania

Arhivă blog