Un top 10 al oraselor din Romania intr-o perspectiva personala

marți, 8 decembrie 2009

Presedintele a murit...Traiasca presedintele!


Dupa o campanie electorala specifica originalei democratii romanesti, Traian Basescu, candidatul aliantei PDL-PNTCD, a reusit sa isi adjudece, la mustata, un nou mandat de presedinte al Romaniei, in dauna lui Mircea Geoana, candidatul aliantei PSD, PNL, UDMR, PRM, PNG si PIN.
1) Fiecare candidat a utilizat doua mesaje principale.
Mircea Geoana a criticat guvernarea din ultimii ani punand tot raul in seama lui Basescu. A uitat cei 4 ani de crestere economica ai tarii si ca traim o criza economica mondiala care nu a fost generata de Basescu. Al doilea mesaj a fost acela al stabilitatii politice datorate aliantei parlamentare cu cei din PNL si UDMR si promisiunea unui guvern condus de Klaus Johannis, prototipul neamtului harnic si riguros care va salva Romania.
Traian Basescu a accentuat faptul ca Geoana este un om slab, marioneta unor "moguli" detestati de popor. De asemenea, castigarea alegerilor de catre Geoana a fost asociata de catre Basescu cu revenirea Romaniei la comunism.
2) Lait-motivele alegerilor: "Basescu a lovit un copil" VS "Geoana e marioneta lui Vantu".
3) Impartialitatea presei...incotro?
Din pacate, o buna parte a presei s-a implicat activ in sustinerea candidatului Geoana. Unele televiziuni au devenit tribune ale luptei anti-Basescu. Obictivitatea si neutralitatea, atribute de baza ale jurnalismului au fost abandonate...Pacat.
4) Metamorfoza lui Crin Antonescu
La inceput Antonescu m-a impresionat intr-un mod placut. Excelent orator, dinamic, inteligent si ....de bun simt. M-a dezamagit cand a calcat in picioare niste principii si a pupat acolo unde scuipase...
5) Clujul a invins!
Indiferent de culoarea politica, clujenii au de castigat prin victoria lui Basescu. Acesta va fi un garant al faptului ca investitiile in acest judet vor continua.
6) Ne-am culcat cu Geoana si ne-am trezit cu ...Basescu
Cine rade la urma, rade mai bine! Vechiul proverb s-a adeverit inca o data iar Geoana si sustinatorii sau ai trecut de la extaz la agonie in doar cateva ore.
7) La final - scandal!
Initial Geoana isi indemna invinsii sa-i recunoasca victoria si sa o accepte dovedind lumii ca suntem o tara civilizata. Ulterior a sesizat o masiva frauda electorala si contesta vehement rezultatul.
PS. Imi voi aminti mult timp de acum inainte de diferenta dintre entuziasmul nejustificat cu care Geoana a primit rezultatul unor exit-poll-uri si dezamagirea afisata la anuntarea rezultatelor finale. Geoana a primit o lectie dura, din care avem ce invata. A spus hop inainte sa sara groapa...si a cazut in ea. Sic transit gloria mundi....

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Cluj-Napoca, my city!

Poveste de Craciun

The tour of Romania in three minutes !

Romanian Anthem, Landscapes and Personalities!

Vis de copil, Autograf

Transilvania

Arhivă blog