Un top 10 al oraselor din Romania intr-o perspectiva personala

sâmbătă, 13 martie 2010

În decursul acestui an comemorăm 15 ani de la trecerea în eternitate a Seniorului Corneliu Coposu, respectiv 10 ani de la dispariţia domnului Ion Ratiu.
Prin activitatea lor aceştia au adus o contribuţie semnificativă în vederea democratizării şi modernizării României, iar meritele acestora au fost recunoscute nu doar la nivelul societăţii civile românesti cât şi într-un context european. Simboluri ale luptei anti-comuniste, promotori ai economiei de piaţă şi a integrării europene a statului român, personalităţile celor doi lideri naţional-ţărănisti nu aparţin doar istoriei PNTCD ci istoriei României, fiind recunoscuţi ca repere morale autentice într-o lume politică tot mai săracă în astfel de valori.

Deoarece destinul celor doi se împleteşte cu trecutul municipiului nostru, propunem autorităţilor locale demararea unui proiect care sa vizeze realizarea a două busturi care sa îi reprezinte pe Corneliu Coposu şi Ion Raţiu. Faptul că memoria acestora a fost cinstită aşa cum se cuvine în unele oraşe cu care cei doi au avut legături mult mai restrânse decât cu Clujul reprezintă un alt argument în vederea realizării şi în municipiul nostru a monumentelor comemorative menţionate anterior.

Dr. Mihai Cucerzan

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Cluj-Napoca, my city!

Poveste de Craciun

The tour of Romania in three minutes !

Romanian Anthem, Landscapes and Personalities!

Vis de copil, Autograf

Transilvania

Arhivă blog