Un top 10 al oraselor din Romania intr-o perspectiva personala

sâmbătă, 24 aprilie 2010

Furtul – un laitmotiv al politicii românești

Motto:
“Dacă am fi la guvernare sper că am fura mai puţin decât Boc, Berceanu, Videanu”
V. Ponta, președinte PSD


Veritabilă insultă la adresa oamenilor de caracter ai țării, sincera speranță exprimată cu seninătate de către președintele PSD, nu este specifică doar PSD-ului, ci este reprezentativă pentru clasa politică actuală a țării, indiferent de culoarea politică. Furtul a devenit emblema politicii românești. Afacerea denumită guvernare (locală sau națională) implică o investiție anterioară în care sunt cumpărate conștiințele (presă, opinie publică etc) și ulterior, recuperarea investiției și scoaterea de profit în dauna interesului binelui comun.
Lipsiți de orice sistem de valori, patriotism, profesionalism sau moralitate, cu efecte grave asupra întregului sistem socio-economic național, unii reprezentanți ai clasei politice, în lipsa unor idei care să ducă la realizarea unui act de guvernământ responsabil, nu au ca obiectiv eliminarea furtului ci conservarea sa, eventual prin modificarea dimensiunilor sale.


În aceste condiții subliniem importanța moralității. Biblia nu ne îndeamnă să furăm mai puțin, ci să nu furăm... Thomas Morus afirma că "Omul nu trebuie să fie despărţit de Dumnezeu şi nici politica de morală." Mesajul politic creștin-democrat are printre fundamentele sale principiile dreptății sociale și moralității creștine. Fără un astfel de demers, societatea umană e sortită decadenței, expresia actualei crize morale.

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Cluj-Napoca, my city!

Poveste de Craciun

The tour of Romania in three minutes !

Romanian Anthem, Landscapes and Personalities!

Vis de copil, Autograf

Transilvania

Arhivă blog