Un top 10 al oraselor din Romania intr-o perspectiva personala

luni, 11 octombrie 2010

Angela Merkel si crestin-democratia

Salutăm inițiativa Universității Babeș-Bolyai de a oferi înaltul titlu academic de Doctor Honoris Causa doamnei Angela Merkel. Prin prisma unei cariere politice de excepție, cancelarul german se numără printre cei mai importanți oaspeți pe care i-a avut Clujul în decursul istoriei sale. Aflată la al doilea mandat în fruntea executivului german, doamna Merkel a fost prima femeie cancelar din istoria Germaniei și a fost considerată de publicațiile de profil ca fiind cea mai puternică femeie din lume. De asemenea, Angela Merkel are calitatea de președinte al celui mai puternic partid german, Uniunea Creștin-Democrată, și deține, alături de cancelarii Konrad Adenauer, Kurt Kiesinger, Helmut Kohl, sau președinții Roman Herzog, Horst Köhler și Christian Wulff o poziție de seamă în rândul personalităților creștin-democrate germane și europene.

In Romania, singurul partid autentic creștin-democrat este PNTCD, formatiune care împărtășește cu Doamna Merkel și Uniunea Creștin-Democrată același crez politic și face parte din aceeași familie politică europeană – Partidul Popular European și Internaționala Centrist-Democrată, acolo unde acest partid a fost înscris, în ilegalitate, încă din anii dictaturii comuniste, de Seniorul Coposu.

Prin prisma aparteneței la acest sistem comun de valori, vizita doamnei cancelar are o semnificație aparte pentru mișcarea creștin-democrată din România. În acest sens, suntem convinși că distincția oferită de universitatea clujeană reprezintă și un elogiu adus contribuției doamnei Merkel la promovarea valorilor creștin-democrate în Europa și în lume.

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Cluj-Napoca, my city!

Poveste de Craciun

The tour of Romania in three minutes !

Romanian Anthem, Landscapes and Personalities!

Vis de copil, Autograf

Transilvania

Arhivă blog