Un top 10 al oraselor din Romania intr-o perspectiva personala

joi, 23 decembrie 2010

Dupa 21 de ani

Au trecut 21 de ani de la evenimentele din decembrie 1989. 21 de ani de bucurii, speranțe și dezamăgiri. Căderea regimului comunist a fost o necesitate determinată economic, politic, social și moral. Economic, întrucât legile elementare ale pieței relevă că această doctrină este utopică și falimentară. Politic, întrucât sistemul său izolaționist a determinat o gravă înapoiere față de restul lumii civilizate. Social, întrucât acest regim totalitarist a încălcat toate libertățile fundamentale. Moral, întrucât acest sistem a fost instituit ilegal, prin furt și teroare, prin prisma victimelor sale și prin acțiunea sa anticristă.

Ultima neșansă istorică a românilor a fost să cunoască atât criza comunismului, cât și cea a capitalismului. Astfel, în contextul înmulțirii amintirilor nostalgice față de unele aspecte pozitive ale acelui timp, se uită esențialul – caracterul său criminal. Românii nu trebuie să confunde sistemele politice cu reprezentanții acestora. Faptul că după 1989 a apărut, în special din eșaloanele secundare ale PCR o nouă clasă politică lacomă și incompetentă – nu diminuează cu nimic avantajele sistemelor democratice din alte societăți conduse responsabil, spre a căror bunăstare tindem.

Cele mai mari regrete în legătură cu această perioadă sunt că românii încă nu au înțeles democrația și importanța libertății. Acum 21 de ani, într-o Revoluție despre care nu cunoaștem adevărul, s-a murit pentru libertate, demnitate și democrație, nu pentru îmbogățirea ulterioară a unor profitori. Deși valorile Revoluției au fost întinate, martirajul semenilor noștri nu va fi uitat niciodată. Ei sunt eroii noștri și trebuie să se bucure de rugăciunile, recunoștința și neuitarea întregului neam.

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Cluj-Napoca, my city!

Poveste de Craciun

The tour of Romania in three minutes !

Romanian Anthem, Landscapes and Personalities!

Vis de copil, Autograf

Transilvania

Arhivă blog