Un top 10 al oraselor din Romania intr-o perspectiva personala

joi, 23 decembrie 2010

O echipă de bronz cu un suflet de aur

Ce-ar mai fi de spus despre parcursul României la recentul încheiat Campionat European de handbal feminin? Deși e mereu loc de mai bine, o medalie de bronz vorbește întotdeauna de la sine. Indiferent ce s-ar spune, avem o mare performanță pe care trebuie să o salutăm la justa ei valoare.

Probabil că acest succes nu i-a impresionat prea mult pe iubitorii sportului românesc. Cu toții suntem familiarizați cu faptul că avem o generație de fete de valoare, capabile să dea de pământ cu toți adversarii în meciurile amicale, însă să clacheze inexplicabil în cadrul competițiilor de anvergură.

Adevărul este că, într-un sport românesc aflat într-un evident și constant regres, echipa feminină de handbal a rămas ultima echipă de la care putem avea pretenții, a cărei participare la orice turneu este mereu asociată cu speranța obținerii unor medalii. Spun regres al sportului românesc întrucât, nu foarte demult, sportivii români erau în topul multor concursuri internaționale. Astfel, în 1984, la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, România finaliza competiția pe locul 2 după numărul de medalii, iar în 1986 Steaua câștiga cea mai importantă competiție fotbalistică europeană. Unde sunt acele vremuri, vor reveni vreodată? Dată fiind actuala stare a țării imi permit să fiu rezervat. Sămânța speranței este întruchipată de handbalul feminin.

Pe nedrept infinit mai puțin plătite decât îmbuibații din fotbal – a căror mediatizare excesivă este direct proporțională cu lipsa oricăror performanțe notabile la nivel internațional, aceste fete rămân una dintre puținele bucurii primite de români cu prilejul Sărbătorilor care bat la ușă. Vă mulțumim fetelor, sunteți o echipă de bronz cu un suflet de aur.

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Cluj-Napoca, my city!

Poveste de Craciun

The tour of Romania in three minutes !

Romanian Anthem, Landscapes and Personalities!

Vis de copil, Autograf

Transilvania

Arhivă blog