Un top 10 al oraselor din Romania intr-o perspectiva personala

marți, 30 noiembrie 2010

Dumnezeu să binecuvânteze România!

  • La 1 Decembrie 2010, se implinesc 92 de ani de la Marea Unire. Evenimentul reprezintă un moment important pentru poporul nostru întrucât, pe Platoul Romanilor, în cetatea milenară a Alba-Iuliei, zecile de mii de transilvăneni, proclamând Unirea cu România, au înfăptuit un vis secular al românilor şi au consemnat finalizarea procesului istoric de formare a statului naţional unitar român.
  • Acest act istoric nu ar fi fost realizat fără aportul determinant al celor care au emancipat cultural şi politic naţiunea română din Transilvania: Şcoala Ardeleană, Şcolile Blajului şi precursorul PNŢCD, Partidul Naţional Român, organizatorul Marii Adunări Naţionale de la Alba-Iulia. Astăzi ne reamintim de figurile luminoase ale episcopilor Iuliu Hossu şi Miron Cristea şi de marii oameni politici Iuliu Maniu, Vasile Goldiş sau Alexandru Vaida-Voevod, personalităţi care nu au scris o istorie a ruşinii, aşa cum fac politicienii de azi, ci, înfăptuind România Mare, au marcat un moment de glorie în istoria ţării.
  • Acest eveniment ne face sa medităm la faptul că poporul român este în continuare separat iar procesul istoric al unificării încă nu s-a finalizat. De peste două decenii actuala clasă politică nu a fost capabilă să facă ceva concret în problema Basarabiei, după cum de 20 de ani, autoritățile clujene refuză construirea unui bust dedicat martirului Iuliu Maniu, artizanului evenimentului de la Alba-Iulia. Nu ne rămâne decât speranţa că mai devreme sau mai târziu, atunci când vom avea o generaţie de oameni politici de valoarea celor din 1918, adevărul istoric va birui şi toţi Românii vor sărbători împreună Unirea.

DUMNEZEU SĂ BINECUVÂNTEZE ROMÂNIA!

LA MULŢI ANI ROMÂNI! LA MULŢI ANI ROMÂNIA!

Faceți căutări pe acest blog

Cluj-Napoca, my city!

Poveste de Craciun

The tour of Romania in three minutes !

Romanian Anthem, Landscapes and Personalities!

Vis de copil, Autograf

Transilvania

Arhivă blog