Un top 10 al oraselor din Romania intr-o perspectiva personala

luni, 17 ianuarie 2011

Remember Ion Ratiu


Pe data de 17 ianuarie se împlinesc 11 ani de la trecerea în eternitate a domnului Ion Rațiu. Acesta s-a născut la 6 iunie 1917 la Turda și provine dintr-o veche familie transilvană, care a dat mai multe generații de luptători pentru cauza națională a românilor. În cei 50 de ani de exil a rămas un fidel apărător al valorilor autentice românești și un militant neobosit în vederea democratizării vieții politice din țara noastră.

După Revoluția anti-comunistă din 1989 s-a întors în România. Din păcate, după 5 decenii de teroare bolșevică, puțini români i-au înțeles mesajul. După un îndelungat exil în decursul căruia a acumulat o experiență politică impresionantă, Ion Rațiu a venit acasă dorind să pună aceste calități în serviciul neamului său. Cu toate acestea, despre dânsul s-a spus că este cel mai bun președinte pe care România nu l-a avut. Activitatea și mesajul său sunt continuate, în serviciul națiunii române, de fiii acestuia prin intermediul fundației care îi poartă numele.

Deși Ion Rațiu va rămâne un nume de referință în istoria țării, iar legăturile sale cu Clujul au fost puternice, autoritățile locale clujene nu au învrednicit nici măcar cu un răspuns solicitarea noastră de a onora, prin realizarea unui bust în municipiul nostru, memoria acestui mare om de stat.

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Cluj-Napoca, my city!

Poveste de Craciun

The tour of Romania in three minutes !

Romanian Anthem, Landscapes and Personalities!

Vis de copil, Autograf

Transilvania

Arhivă blog