Un top 10 al oraselor din Romania intr-o perspectiva personala

duminică, 24 august 2008

Concluzii

La Jocurile Olimpice de la Beijing, Romania a ocupat locul 17 in clasamentul final pe natiuni. Sportivii din tara noastra au reusit sa castige doar opt medalii pe parcursul intregii competitii, dintre care patru medalii au fost de aur, una de argint si trei de bronz. Astfel asistam la cele mai modeste rezultate din ultimele decenii pentru sportul romanesc, aflat dupa cum se vede, intr-un regres ingrijorator.

La Beijing, din cei 102 sportivi care au reprezentat Romania, cele patru medalii aur au fost castigate de: Alina Dumitru (judo), Constantina Dita Tomescu (atletism, maraton), Sandra Izbasa (gimnastica, sol), Georgeta Andrunache si Viorica Susanu (canotaj, dublu rame). Medalia de argint a fost castigata Ana Maria Branza (scrima, spada); Medaliile de bronz au fost adunate de echipa feminina de gimnastica formata din Sandra Izbasa, Steliana Nistor, Andreea Grigore, Andreea Acatrinei, Anamaria Tamarjan si Gabriela Dragoi, Mihai Covaliu (scrima, sabie), echipajul format din Constanta Burcica, Viorica Susanu, Rodica Florea, Eniko Barabas, Simona Musat, Ioana Papuc, Georgeta Andrunache, Doina Ignat si Elena Georgescu (canotaj, 8 plus 1).

In clasamentul pe medalii Romania a reusit sa intreaca tarii cum ar fi Canada locul 19, Polonia locul 20, Ungaria locul 21, Norvegia locul 23, Cehia locul 24, Cuba 28, Danemarca locul 30, Turcia locul 37, Bulgaria locul 42. Totusi tara nostra a fost depasita in acest clasament de tari care pana la acesta editie a Jocurilor Olimpice erau mult in urma Romaniei, cum ar fi Jamaica locul 13, Kenya locul 15, sau Belarus locul 16.

Locul intai la numarul la actuala editie a Olimpiadei a fost castigat de China care a reusit sa adune 51 de titluri olimpice, 21 de medalii de argint si 28 de bronz. Pe locul doi s-a clasat SUA care a castigat 36 de medalii de aur, 38 de argint si 36 de bronz. Podiumul tarilor care au castigat cele mai multe medalii la Beijing este incheiat de Rusia care a strans o zestre de 23 de medalii de aur, 21 de argint si 28 de bronz.

Daca de pilda in 1984, la Los Angeles terminam pe locul 2 pe natiuni, cu 50 de medalii sau, mai recent, la Atena obtineam 19 medalii, rezultatele actuale de la Beijing au aratat ca sportivii nostri au respectat ad-litteram motto-ul olimpic "important e sa participi"...

Faceți căutări pe acest blog

Cluj-Napoca, my city!

Poveste de Craciun

The tour of Romania in three minutes !

Romanian Anthem, Landscapes and Personalities!

Vis de copil, Autograf

Transilvania

Arhivă blog