Un top 10 al oraselor din Romania intr-o perspectiva personala

sâmbătă, 31 ianuarie 2009

29 ianuarie 2009Azi U este in suferinta. Unii spun ca e in pragul desfiintarii. In localitate a aparut un alt brand fotbalistic, unul cu bani, cu relatii, cu performante. Studentii au uitat sa isi mai sustina echipa, autoritatile locale asigura cu maruntisuri existenta modica a echipei. Singurii care au ramas alaturi de echipa sunt suporterii. Aceiasi care au venit de mana cu parintii la stadion pentru a-l vedea pe Ivansuc sau Cocis, aceiasi care au insotit echipa lui Nelutu Sabau in divizia C, aceiasi pe care presa ii blama din cauza a 3 huligani, aceiasi care au aprins pe stadion 23000 de candele in memoria gloriilor clubului, aceiasi care au iesit in strada pentru a striga ca la Cluj - Universitatea nu va muri niciodata.

"În aparenţă "U" Cluj este un club sportiv ca toate celelalte. Dar este ca un vin străvechi, băut cu inghiţituri mici de toată studenţimea din Cetatea Clujului. Este un foc intreţinut cu lemn de cedru storpit cu roua si cu toate esenţele mirositoare din gradinile Napocăi ’’
Cristian Ţopescu

"U a incercat de citeva ori sa fie mai mult decit poate. A incercat, in ultima instanta, sa nu mai fie U, jertfind minunata potcoava neagra de pe pieptul ei studentesc, in numele dorintei de a fi ceea ce niciodata nu va putea fi. Universitatea Cluj va fi intotdeauna doar o campioana a elanurilor nestavilite."
Ioan Chirilă

"Roş-galben-albastre sunt razele Clujului,
Furtuna din veac mai de preţ le făcu,
Bătrâni înţelepţi poartă grija grădinilor,
Cei tineri pe piept au insigne cu “U”."
Adrian Păunescu

"Echipa şepcilor roşii este istorie, dar în acelaşi timp, poezie. O poezie a fotbalului, iar cînd cobori pantele Feleacului, stadionul Ion Moina de sub Cetăţuie, udat de apele Someşului, pare coala de hîrtie pe care se scrie această poezie. Potcoava de pe tricourile jucătorilor, ca şi potcoava stadionului este o emblemă care dăinuie în timp. O echipă care nu a putut fi destrămată nici de vicisitudinile vremurilor, nici de război, nici de divizia C, iubită şi adulată de majoritatea puştilor care se duc să cînte la stadion, păstrată în inimă de cei care au trecut prin aulele şi amfiteatrele Universităţilor clujene. "

Faceți căutări pe acest blog

Cluj-Napoca, my city!

Poveste de Craciun

The tour of Romania in three minutes !

Romanian Anthem, Landscapes and Personalities!

Vis de copil, Autograf

Transilvania

Arhivă blog