vineri, 4 ianuarie 2013

Iniţiativă civică: Cluj-Napoca, primul oraş din România fără fumat în spaţii publice!


       Fiecare om are dreptul de a se bucura de o ambianţă placută, într-un local public, la un suc sau la un ceai, fără să fie nevoit să inhaleze pasiv fumul de ţigară şi să îi fie îmbâcsite hainele cu miros de tabac. 

Din păcate, România a rămas printre puținele state europene în care se mai poate fuma în spațiile publice, ţara noastră neadoptând recomandările Consiliul Uniunii Europene, potrivit cărora toate ţările membre trebuie să pună în aplicare anumite măsuri  pentru a-și proteja pe deplin cetăţenii împotriva expunerii la fumul de tutun în spaţiile publice închise.

Un oraş care se doreşte Capitală Culturală Europeană trebuie să respecte o astfel de reglementare de bun-simţ prezentă în majoritatea statelor civilizate din Europa.

Prin această iniţiativă dorim ca oraşul nostru să fie din acest an obiectul unui proiect pilot: Cluj-Napoca, primul oraş din România în care fumatul să fie interzis în toate spaţiile publice închise. Dacă se poate la alţii, de ce nu s-ar putea şi aici? Avem speranţa că această iniţiativă va avea şi susţinerea ta! Cine este pentru?

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog